Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR

 

1- Şirketinizin kurucuları kimdir?

 

Green Apple Auction, henüz yeni kurulmuş bir şirket olsa da, kurucuları uzun yıllardır kağıt para koleksiyonu yapmaktadır. Özellikle kurucularımızdan Dr. Tuncer Özyavuz, avukat ve üniversitede ders veren bir öğretim görevlisi olarak uzun yıllardır Kraliçe Elizabeth  II banknotları koleksiyonu yapan, bu alanda dünyanın en iddialı koleksiyonerlerinden birisidir. Yine şirketimiz de danışman olarak hizmet verenler hem Türk ve Osmanlı kağıt paralarında hem de dünya kağıt paralarında oldukça deneyimlidirler.

 

2- Müzayelerinizde uygulanmakta olan komisyon oranı ne kadardır?

 

Alıcılardan  %15 komisyon alınmaktadır. Şirketimiz komisyon oranını her müzayedede ayrı ayrı belirleme hakkına sahiptir. Lütfen pey vermeden önce o müzayedede uygulanacak komisyon oranını öğreniniz.

 

3- Green Apple Auction ile nasıl bağlantı kurabiliriz?

 

Şirketimiz ile günün her saatinde mail yolu ile iletişime geçebilirsiniz. Mail adresimiz greenappleauction@gmail.com, telefonumuz +90(533) 527 77 76'dir. Aynı numaradan Whatsapp iletişimi de kurulabilir. Mail ile iletişime geçtiğinizde en kısa sürede size dönüş yapılacaktır. Ayrıca tüm sosyal medya imkanlarından da yararlanarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz:

Facebook: https://www.facebook.com/worldpapermoneyauction/

Twitter: @greenappleauct1

İnstagram: greenappleauction

 

4- Müzayedeye ürün göndermek için hangi yolu izleyeceğiz?

 

Dünyanın her yerinden müzayedelerimiz için banknotlarınızı gönderebilirsiniz. Müzayedelerimizde yayınlanan tüm ürünler  müzayededen müzayedeye değişiklik göstermekle beraber 1 / 5 / 10 USD açılış fiyatı ile satışa çıkarılmaktadır. Ürünlerin ortalama fiyatı ile kondüsyonunu belirleme yetkisi şirketimize aittir. Gönderdiğiniz ürünlerin sizin tarafınızdan belirlenen kondisyonu ile şirketimiz uzmanları tarafından belirlenen kondisyonun farklı olması halinde, ürün müzayedede listenmeyecektir. Ürün göndermeden önce şirketimizle iletişime geçebilirsiniz.

Ürünlerinizi Yurtiçi Kargo ile 750397861 anlaşma kodumuz ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz.

 

4- Müzayede de satılan ürünlerimizin bedelini ne zaman alacağız?

 

Müzayede bittikten sonra satılan ürünlerinizin bedelini, müzayede bitiş tarihinden sonra bir ay içinde istediğiniz ödeme yolu ile göndereceğiz. Satılmayan ürünleriniz, tarafınızdan aksi bir talep belirtilmedikçe, sonraki müzayedelerde tekrar listelenmek üzere şirketimiz bünyesinde tutulacaktır.

Müzayedelerimiz USD üzerinden yapıldığı için, müşterilerimizin uygun bankalarda USD hesabı olması halinde ödemeler bu USD hesabına yapılacaktır. Eğer uygun bankalarda USD hesabı yoksa, ödeme günündeki kur üzerinden herhangi bir bankadaki TÜRK LİRASI hesabına da ödeme yapılmaktadır. Ödeme yapılırken, şirketimiz hesabındaki USD TL'ye çevrilip gönderilmektedir. Satıcılar bu dönüştürme nedeniyle oluşacak kur farkını üstlenmektedirler.

 

5- Hangi sıklıkla müzayede düzenlemektesiniz?

 

Başlangıçta sadece yılda 3-4 müzayede yapmayı hedeflesek de üyelerimizin yoğun şekilde ürün göndermesi nedeniyle her ay bir müzayede yapma kararı aldık.  Aylık müzayedelere göndereceğiniz ürünlerin tahmini değeri konusunda bir sınırlama bulunamamaktaysa da, üç ayda bir yaptığımız mevsim (İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış) müzayedeleririndeki ürünlerde tahmini değeri en az 20 USD olan ürünlere yer vermeye çalışıyoruz. 

 

6- Kargo ücreti nasıl belirlenmektedir?

 

Yurtiçinde ürünleri anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi Kargo ile gönderiyoruz. Kargo bedeli, alıcalar tarafından doğrudan kargo şirketine ödenmektedir.

 

7- Aldığımız banknotlar nasıl ve ne zaman gönderilecektir?

 

Ürünlerin bedeli ödendikten sonra en geç üç gün içinde ürünleriniz kargoya verilecektir. Kargo numarası alıcıya iletilecek olup, takip etme olanağınız olacaktır. Ürünlerin teslim süresi, alıcının bulunduğu ülke ve yerel posta teşkilatının çalışma hızına göre değişiklik göstermektedir. Ama  yurtiçinde 3 gün; yurtdışında  5 ille 25 gün arasında ürünleriniz elinizde olacaktır. Ödemeyi yaptıktan sonra, ödeme dekontunun greenappleauction@gmail.com  e posta ile veya 05335277776 nolu telefona Whatsapp ile gönderilmesi halinde ürünleriniz daha hızlı kargoya verilecektir.

 

8-Ödemeler hangi şekilde yapılabilir?

 

Ödemelerinizi ofisimize gelerek elden yapabileceğiniz gibi, paypal, Western Union, Moneygram, Transferwise, Transfergo, kredi kartı veya banka havalesi ile de yapabilirsiniz.

 

9- Paypal ile ödeme yapabilir miyim?

 

Paypal ile ödeme yapabilirsiniz. Paypal ile ödemelerde %4 paypal komisyonu alıcı tarafından ödenmelidir.

 

10- Kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?

 

Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yapmak için web sayfamızdaki üyelik isminizin altındaki "ödeme" düğmesini tıklayınız. Hangi müzayedeyi ödemek istiyorsanız onu seçip, kart bilgilerinizi girerek ödemenizi tamamlayınız. Kredi kartı ile yapılacak ödemelerde %2 komisyon alıcıdan tahsil edilmektedir.

 

11- Banka havalesi ile ödeme yapabilir miyim?

 

Banka havalesi ile ödeme yapabilirsiniz. Web sayfamızdaki hesap numaralarımızdan istediğiniz banka ile ödeme yapabilirsiniz. Havale, EFT ve yurtdışından yapılan ödemelerdeki swift ücreti alıcı tarafından ödenmelidir. 

 

12- Ödemeyi hangi para birimi ile yapacağım?

 

Müzayedelerimizin para birimi Amerikan Dolarıdır. Fakat ödemelerinizi Amerikan Doları yanında Euro veya Türk Lirası ile de yapabilirsiniz. Amerikan Doları dışında ne kadar ödeme yapacağınızı öğrenmek için lütfen mail yolu ile bizimle iletişime geçiniz.

Türk Lirası ödemelerinizi piyasada çok sık kullanılan "Harem Döviz"in kurları ile yapabilirsiniz. Harem Döviz'in web stesinde anlık olarak yayınlanan döviz kurlarından "usd satış" kuru üzerinden ödemenizi Türk Lirasına çevirerek hesaplarımıza yapabilirsiniz. Harem Döviz'in kur fiyatlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://www.haremaltin.com/canli-piyasalar/

 

13- Ürün hangi şekilde gönderilmektedir?

 

Ürün yurt içinde Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli gönderilmektedir. Yurtdışı için ise uluslararası alanda uzman TNT veya DHL şirketi ile ya da kayıtlı posta ile gönderilmektedir. Ürünler zarar görmemesi için iki sert karton arasına konularak paketlenmektedir. Her türlü taşıma şartlarında ürünlerin hiç bir zarar görmemesi için azami gayret gösterilmektedir.

 

14- Sadece banknot müzayedesi mi yapacaksınız?

 

Evet sadece banknot müzayedesi yapıyoruz.

 

15- Neden sadece banknot müzayedesi yapıyorsunuz?

 

İnternetin gelişmesi ile hemen hemen her ülkede onlarca müzayede şirketi faaliyet göstermeye başlamıştır. Özellikle nümismatik alanında faaliyet gösteren şirketler dahi sadece banknot değil, madeni para, madalya, piyango, bilet, efemera gibi birçok farklı alanda müzayede düzenlemektedir. Oysa, banknot hem çok hızlı gelişen hem de meraklısı artan bir koleksiyon şeklidir. Dünyadaki yüzlerce ülkenin yüzlerce değişik banknot bastığı gözönüne alındığında sadece banknot alanında koleksiyon yapılması dahi oldukça zordur. Bu nedenle, sadece banknot alanında uzmanlaşmış bir müzayede şirketine ihtiyaç olduğunu düşündük. Bu nedenle sadece banknot müzayedesi düzenleyeceğiz.

 

16- Banknotların kondüsyonu nasıl belirlenmektedir?

 

Sertifikasız banknotların kondüsyonu yaklaşık 20 yıllık koleksiyon tecrübesi olan uzmanlarımız tarafından belirlenmektedir. Kondüsyon derecelendirmesini 6 kademede yapmaktayız: Çil, Çil altı, Çok çok temiz, Çok temiz, Temiz, Haliyle.

 

17- Müzayedemizde satışı yapılan ürünler için herhangi bir vergi ödenmekte midir?

Müzayedemizden alınan ürünler ve  komisyon bedeli üzerinden %18 Katma Değer Vergisi (KDV) uygulanmaktadır. Yani 100 USD'lik bir ürün aldığınızda 15 USD alıcı komisyon ödemeniz gerekmektedir. Bu durumda  20,70 USD KDV ödenmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde satıcılar içinde mahsup edilecek komisyonun %18 oranında KDV mahsup edilecektir.

 

 

17- Aldığınız ürünün kondüsyonunun hatalı belirlendiğini düşünürseniz ne yapabilirsiniz?

 

Aldığınız ürünleri elinize ulaştıktan itibaren bir hafta içinde koşulsuz olarak iade edebilirsiniz. Bu durumda ürünler tarafımıza iade edildikten sonra bir hafta içinde kargo ücreti ve havale ücreti mahsup edildikten sonra ödediğiniz ücret iade edilecektir.

Fakat sertifikalı ürünler ile Haliyle kondisyonunda listelenmiş ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir. Aynı şekilde 15 günlük süre içinde ödemesi yapılmayan ürünler ile ödemesi yapılan ama kargosu bekletilen ürünlerde de -satıcıların mağdur olmaması için- iade kabul edilmemektedir.

 

18- Siteye üye olmak için herhangi bir ödeme yapmam veya kredi kartı bilgisi vermem gerekiyor mu?

 

Hayır gerekmiyor. Fakat üye olduğunuzda telefon ve adres bilgilerini doğru ve eksiksiz girmeniz, ürünlerinizin gönderilmesinde kolaylık sağlayacaktır.

 

19- Şirketinizin merkezi neresidir?

 

Green Apple Auction, uluslararası alanda faaliyet yapmak için kurulmuş bir müzayede şirketidir. Şirketimizin merkezi İstanbul'dadır. İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehri olup, aynı zamanda ekonomik başkentidir. İstanbul yaklaşık 20 milyon nüfusu, ulusal ve uluslararası alanda en büyük şirketlerin merkezinin veya şubesinin bulunduğu bir şehirdir. Ödemelerde ve ürünlerinizin tesliminde en küçük sorun yaşamayacağınız güvenilir bir şehirdir.  

 

20- Müzayededeki ürünleri görmemiz mümkün müdür?

 

Ürünlerimiz müzayedenin başladığı tarihten itibaren şirket merkezimizde üyelerimizin incelemesine sunulmaktadır. Fakat uzakta olup da ürünleri bizzat inceleme imkanı bulamayan üyelerimiz, istedikleri ürün hakkında mail yolu ile ayrıntılı bilgi ve yeni fotoğraf talep edebilirler. Amacımız üyelerimizi doğru bilgilendirmek ve hizmetimizden memnun kalmalarını sağlamaktır.

 

21- Yeni müzayededen nasıl haberimiz olabilir?

 

Her müzayedemiz web sayfamızda yayınlandıktan sonra üyelerimize sitemizdeki kayıtlı mail adresi yolu ile bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Ayrıca, üyelerimize telefon, sosyal medya ve reklamlar yolu ile de ulaşılmaya çalışılacaktır. Üyelerimizin belli aralıklarla web sayfamızı da ziyaret etmelerini öneriyoruz.

 

21- Müzayedede aldığımız ürünlerin bedelini ne zamana kadar ödemeliyiz?

 

Müzayedede aldığınız ürünlerin bedelini en geç 7 gün içinde ödemelisiniz. Bu süre içinde ödenmeyen ürünler için şirketimiz müzayede sonuçlarının iptal edilmesi, üyenin daha sonra pey vermesinin engellenmesi veya ödeme tarihine kadar gecikme faizi işletme haklarından herhangi birisini veya birkaçını birlikte kullanabilir. 7 günden sonra ödemesi yapılan ürünlerde iade kabul edilmemektedir.

 

22- Müzayedede listelenen ürünlerin ortalama fiyatı neye göre belirlenmektedir?

 

Ürünlerin ortalama fiyatlarının herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Ortalama fiyatlar, kataloglardan veya başka müzayadelerde gerçekleşen fiyatlar üzerinden belirlenmeye çalışılmaktadır. Müzayede gerçekleşen fiyatlar, ürünlere üyelerimizin gösterdiği ilgi veya ürünün niteliğine göre bazen ortalama fiyatının altında, bazende üstünde gerçekleşebilmektedir. Bu durum koleksiyonerliğin ve müzayedenin doğasında olan bir durumdur. Ortalama fiyat, üyelerimize ürünün nadirliği hakkında bilgi vermek için yayınlanmaktadır.

 

23- Müzayede kataloğu yayınlıyor musunuz?

 

Şirketimiz müzayedeler için basılı katalog yayınlamama kararı almıştır. İnternetin sağladığı kolaylık varken, katalogların çok faydası olmadığını, tam tersine hazırlanma, basım ve kargo ücretleri ile şirketlere ciddi ek maliyet getirdiği, bu maliyetin de bir komisyon ücreti içinde alıcılara ve satıcılara yansıtıldığı bir gerçektir. Katalog yayınlamama kararımızın üyelerimiz tarafından anlayışla karşılanacağına inanıyoruz.

 

23- Müzayededen aldığımız ürünleri hangi şartta iade almıyorsunuz?

 

Sertifikalı ürünler ile alıcıya teslimden sonra bir hafta için iade edileceğine yönelik tarafımıza bilgi verilmeyen ürünler iade alınmayacaktır. Bir hafta içinde iade edileceği belirtilmeyen ürünlerin bedeli satıcılara ödeneceği için bu durumda da iade alma imkanımız kalmamaktadır. Alıcıların kendilerine gelen ürünleri gecikmeden incelemelerini tavsiye ediyoruz.

Sertifikalı ürünler, sertifika şirketinin sorumluluğunda olup, bu ürünlerin kondüsyonu bu şirketlerin garantisi altındadır. Bu nedenle, sertifikalı ürünlerin kondüsyonu tarafımızdan yapılmamakta olup, alıcılarının da bu ürünleri iade hakkı yoktur.

Kondisyon olarak "Haliyle" olarak listelenmiş ürünlerin iadesi de daha kötü bir kondisyon olmakdğı için mümkün değildir.

Ödeme süresi -7 gün- içinde ödenmeyen ürünlerin, daha sonra ödenerek teslim alınması halinde iade -satıcıların mağdur olmaması için- hakkı bulunmamaktadır.

Ödemesi yapılan ama kargosu bekletilen ürünler, daha sonra teslim edildiğinde iade kabul edilmeyecektir. Çünkü, satıcılara müzayede bittikten bir ay sonra ödemeleri yapıldığı için, satışın uzun süre belirsiz olması ticareten kabul edilecek bir husus değildir.

 

24- Ürünlerin bedeli ödenmesine rağmen bize ulaşmaması ihtimali var mı?

 

Yeni bir şirket olmamıza rağmen yaptığımız müzayedeler sonucu Japonya'dan Peru'ya, Kanada'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kadar yüzlerce ülkeye yüzlerce kargo gönderdik. Şimdiye kadar hiç bir müşterimizden ürünleri teslim almadıklarına veya ürünlerin zarar gördüğüne dair şikayet almadık. Bu nedenle, güvenle üye olabilir, pey verebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz.

 

25- Müzayedenin bitiminde verilen teklifler son teklif midir? Ayrıca canlı müzayede yapılacak mıdır?

Şirketimiz genel olarak internet sitemizdeki müzayede bitiminden sonra kendi web sayfasmız üzerinden canlı müzayede yapılmaktadır. Müzayede duyurularımızda canlı müzayede yapılıp yapılmayacağı bildirilecektir. Canlı müzayede yapılması halinde, canlı müzayededen sonra gerçekleşecek fiyatlar son fiyat olacaktır. Pey verdikten sonra bu durumun takip edilmesi, mağdur olmamanız açısından önemlidir.

 

26- Müzayedede satışa sunulan ürünlerin fotoğrafları temsilimi, gerçek mi?

Müzayedelerimizde satışa sunulan ürünlerin gerçek fotoğrafları kullanılmaktadır. Temsili fotoğraf hiçbir ürün için kullanılmamaktadır. Fakat bazen teknik sebeplerle, ürün açıklaması ile fotoğraf birbirinden farklı olabiliyor, lotlar arasında fotoğraf karışıklığı meydana gelebiliyor. Üyelerimizin bu durumda, ürün fotoğrafını değil ürün açıklamasını gözönüne almaları gerekmektedir.

 

27- Ödemeyi TL olarak yapacak olanlar kuru nasıl hesaplayacaklardır?

Ödemeyi TL olarak yapabilirsiniz. Ödeme yapacağınız günkü serbest piyasadaki döviz kuru üzerinden ödemenizi yapabilirsiniz. Türk Lirası ödemelerinizi piyasada çok sık kullanılan "Harem Döviz"in kurları ile yapabilirsiniz. Harem Döviz'in web stesinde anlık olarak yayınlanan döviz kurlarından "usd satış" kuru üzerinden ödemenizi Türk Lirasına çevirerek hesaplarımıza yapabilirsiniz. Harem Döviz'in kur fiyatlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://www.haremaltin.com/canli-piyasalar/. O günkü dolar kurunu +90 533 527 77 76 nolu whatsapp hattından bize yazarak da öğrenebilirsiniz.

 

28- Web sitenizde isimleri yer alan Temsilcilerin görevi ve yetkileri nelerdir?

Uluslararası bir müzayede şirketi olduğumuz için, dünyanın her yerinden herkesin kolay ulaşabileceği bir şirket olmayı hedefledik. Bu nedenle dünyanın değişik ülkelerinde temsilcilerimiz bulunmaktadır.

Temsilciler, bizden herhangi bir ücret almayan, şirketimizi hukuken temsil yetkisi bulunmayan sadece gönüllülük esası ile çalışan kişilerdir. Şirketimiz veya müzayedelerimiz hakkında bilgi almak isteyen dünyanın herhangi bir yerindeki bir nümismat, kendisine en yakın temsilci ile bağlantı kurup gerekli bilgileri alacaktır.

Aynı şekilde temsilcileirn tümü aynı zamanda bizim uzun zamandır müşterimizdir. Müzayedelerimizin işleyişini, nasıl pey verileceğini, nasıl ödeme yapılacağını, kargo sürecinin nasıl olduğunu çok iyi bilen üyeleriiz. Bu nedenle bilgi almak isteyenlere en doğru bilgiyi verebilecek üyelierimizdir. Onlara her zaman ve en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

 

29-  Sitenizde PMG için ürün kabul ettiğinizi gördüm? Bunun şartları nedir?

Şirketimiz PMG'nin temsilcisi değildir. Fakat Türkiye'de PMG'nin yasal temsilsicisi olan Hüsevin Civelk / Emre Erşen'e lojistik destek sağlamak için sizlerden gelen sertifika yapılacak ürünleri kabul etmektedir. PMG sertifika ücrerlerini web sitemizden öğrenebilirsiniz. Şirketimiz PMG'nin yasal temsilcisi olmadığı ve sadece yasal temsilci ile sizler arasında bir köprü görevi gördüğü için ürünlere ilişkin tüm sorumluluk Hüseyin Civelek / Emre Erşen'e aittir. Ürün gönderenler bu hususu kabul etmiş sayılırlar.

 

30- Sitenizde "Hemen Al Mağazası" bulunuyor. Buraya satılmak için ürün gönderebiliyor muyuz?

Hemen Al Mağazamıza ürün gönderebilirsiniz. Burada listelenecek ürünler için ürün başına 2 usd listeleme ücreti alınmaktadır. Ayrıca ürünler satıldığında satıcıllardan %15 komisyon alınmaktadır. Burada listenen ürünlerin en az bir ay boyunca listede kalması gerekmektedir. Bu bir aydan sonra eğer satıcı isterse ürününü satmaktan vazgeçebilir veya müzayedelerimizde satılmasını isteyebilir.

 

31- "Hemen Al Mağazası"ndan ürün aldığımızda komisyon ödeyecek miyiz?

Hayır... .Alıcılar Hemen Al Mağazasından ürün aldıklarında komisyon ödemezler. Hemen Al Mağazasından aldığınız ürünü daha sonra müzayedelerden alacağınız ürünlerle birlikte gönderilmesi için bekletebilirsiniz.

32- Ebay'de satış mağazanız olduğunu gördüm. Ebay'deki ürünleri doğrudan alabiliyor muyuz?

Ebay Mağazamızda da binlerce ürün listelenmiştir. Ebay mağazamızda listelenmiş ürünleri doğrudan almak isterseniz, bu ürünlerde %10 indirim yapılmaktadır. Buradan alacağınız ürünleri de müzayededen alacağınız ürünlerle birlikte gönderilmesi için bekletebilirsiniz.